Søk i denne bloggen

fredag 18. mars 2022

Trump mener han vant valget i 2020 og at vi med ham som president ville sluppet krig i Ukraina.

Wisconsin var en «vippestat» under presidentvalget i 2020. Trump hevder 17. mars 2022 at det var «Widespred fraud i the 2020 Presidental Election» i denne staten og at verden ville være et bedre sted å leve, uten krig i Ukraina, dersom han fortsatt var president.









Wisconsin var en av «vippestatene» under presidentvalget i 2020. Biden fikk til slutt 1 630 866, eller 49.45% av stemmene og Trump 1 610 184, 48.82% av stemmene. Trump forlangte allerede 18. november i 2020 en gjenopptelling av stemmene i to fylker, Milwaukee og Dane. Senere i november bekreftet valgadministrasjonen i begge fylker at Biden totalt hadde fått 87 flere stemmer i deres fylker enn det Trump fikk.

Trump 17. mars 2022: «Widespred fraud i the 2020 Presidental Election». I går, 17. mars 2021, kom Donald Trump, Den 45. presidenten i USA med et statement via sitt RSNB-nettverk (Right Side Broadcasting Network) på Twitter der han skriver at Robin Vos, Republikansk speaker for Republikanerne i delstatsforsamlingen i Wisconsin, har meddelt at det var «widespread fraud» knyttet til presidentvalget i 2020 i denne delstaten, men at det ikke er noe de kan gjøre med dette nå i ettertid. Trump sier i sitt statement seg uenig med Vos. Og viser til at det blant annet er påvist at Mark Zuckerberg sto bak valg-jukset med økonomiske bestikkelser, at det ble stjålet stemmer fra eldre på pleiehjem og at såkalte fantom-stemmer var involvert. I alt var det stjålet langt flere stemmer enn det som skulle til for å utrope ham selv som vinner av valget og dermed gi ham valgmanns-stemmene fra denne delstaten. Det er vel egentlig ikke så uventet.

USA og verden ville være et bedre sted å leve om Trump var president. Men erklæringen som følger om hva verden kunne unngått om han fortsatt var president er nærmest fantastisk. Ikke rart at Republikanerne gjerne vil ha ham tilbake. Med sine egne ord hevder Den 45. President of the United States of America at: «Our Country would not be in the mess it’s in if Republicans had the courage to act. We would be energy independant, no inflation, the Ukraine desecration would not be happening, our economy would be strong, there would have been no surrender in Afghanistan, and so much else». Han avslutter med at republikaneren Vos nå burde ta et tak og «correct the Crime of the Century – immediately!» Han mener andre stater da vil følge etter og gjøre det samme og bekrefte hans seier.

Mellomvalget vil trolig gi republikansk flertall både i kongress og senat. Hva skjer da? Om ikke granskingen av Trumps medvirkningen av Kongress-stormingen 6. januar i 21 er avsluttet og konkludert kan granskingen bli avblåst av det nye flertallet. Trumps har tidligere vært klar i sine meldinger til Trump-godkjente støttespillere blant Republikanerne at hans ønske er å bli gjeninnsatt som president før valget i 2024. Det er kanskje derfor han holder tilbake meddelelsen om at han stiller som presidentkandidat i 2024. Det ville jo være å innrømme valgnederlaget. Og Trump er, slik han selv ser det, ingen taper. Langt derifra. For å sitere enda noen vers fra «Make Poetry Great Again» der alt er sitater fra Trump selv: «My life has been about winning. My life has not been about loosing». «What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate». «I have a very good brain». «When I think I’m right, nothing bothers me».

Trump var tidlig ute med sin beundring for Putin rundt invasjonen i Ukraina. Trumps kommentar til krigserklæringen mot Ukraina var: "This is genius". Og dette gjaldt spesielt Putins forklaring av hvorfor man "måtte" gå inn i Ukraina: "And he is gonna go in and be a peacekeeper". Dette ble ganske sikkert notert i Moskva. Og når  man der nå presenterer alternative sanne nyheter om krigen i Ukraina kan man vel ikke se bort fra at de også her henter inspirasjon fra flommen av alternative nyheter om 2020-valget av president i USA. Det er vel ikke å ta sterkt i å si at Trump har satt en ny standard for hva som kan passere som "alternative nyheter" i internasjonal politikk eller? Ja, for egentlig er det vel Biden som har skylda for at Putin har invadert Ukraina, eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar