Søk i denne bloggen

torsdag 3. juni 2021

Trump avvikler desken sin etter en måned. Sier han er tilbake som president i august










Trump avvikler desken. Fikk for lite oppmerksomhet. Som inspirasjon for underholdningsprogrammer er han stor. Og oppslutningen blant Republikanerne er nærmest skremmende. Selv annonserer han seg nå som President i USA fra og med august i år.

Trump avvikler desken. Tidlig i mai i år publiserte Trump sine første blogposter fra «skrivebordet sitt» i Florida. Det var mye styr i forkant av denne lanseringen og det ble som forventet publisert en strøm av hyllester til «trofaste» republikanere og ditto utskjelling av partifeller og andre som ytret seg kritisk til Trump og hans program. Nå er «desken avviklet». Årsaken skal være raskt synkende oppmerksomhet ut over i mai måned. En følger-skare som etter hvert i antall var mange, mange tier-potenser mindre enn under Trumps tid på Twitter. Noe av det siste som ble publisert den 31. mai gjaldt påstått valgfusk i Georgia og sikring av bygningen der det nå pågår en kontrollopptelling av stemmer initiert av Republikanere og Trump-tilhengere rettet mot å avdekke det påståtte valgfusket under siste høsts presidentvalg. Det er fortsatt mulig å lese postene fra den nedlagte bloggen for de som har interesse av det. De er tilgjengelige som "Statement by Donald J. Trump, 45th President of the United States of America". Ikke noe mindre.

Donald Trump som «underholdningsartist».  Som underholdningsinnslag gjør Trump det imidlertid sterkt. Programverter som Trevor Noah med The Daily SocialDistancing Show har vist ham stor oppmerksomhet. Tilsvarende oppmerksomhet har han fått fra Graham Norton som har eget show der han utfordrer skuespillere og andre kjendiser. På YouTube versjonen av The Daily Social Distancing Show kan du både få presentert Trump som «The Greatest President in History of All Time» og «The FULL List of Trump’s Most Tremendous Scandals». Graham Norton presenterer på sitt show «The Funniest Donald Trump Stories» slik de er opplevd og blir gjengitt av gjestene hans. Mange av disse har egne opplevelser fra møter med Trump. Her finnes det flere etterfølgende show og flere timer underholdning for den som blir hekta.

Trump har fortsatt stor oppslutning. Også blant ikke-republikanere. Trump har stor oppslutning blant republikanerne og bruker sin makt til å «støtte/utnevne» politikere han oppfatter som trofaste tilhengere og ditto sverte og motarbeide de som på en eller annen måte har stilt seg i opposisjon. Det var dette som skjedde da Elise Stefanic ble valgt på bekostning av Liz Cheney som nr. tre i rang i partiets politikergruppe i representantenes hus. Liz Cheney «falt i unåde» hos Trump da hun stemte for riksrettssak etter stormingen av Kongressbygningen. Trump karakteriserte henne i denne anledning som en «warmongering fool» som ikke hadde noe å gjøre i ledelsen av det republikanske partiet. Senere har den fremstående republikaneren Lindsey Graham, senator for Syd-Carolina, erklært at Trump «is the future of the Republican Party» og at partiet ikke kan gå videre uten ham. Samtidig rapporteres det at det Republikanske partiet krymper ettersom et stadig større antall av velgere kaller seg uavhengige. Andre republikanere snakker om et nytt Republikansk parti uten Trump. Trumps MAGA-bevegelse favner imidlertid videre i oppslutning enn det Republikanske partiet. Og nå har han varslet at han vil ta opp igjen sine folkemøteaktiviteter.

Omfattende innsats for å endre valgordningen og statskupp i august? I Phoenix i Arizona er et konsulentselskap i gang med å etterprøve resultatene fra presidentvalget i fjor enda en gang. Senatet i Arizona er oppdragsgiver. Selskapets toppsjef er DougLogan en entusiastisk Trump-tilhenger også av tilhenger av påstanden om at valget var fikset. I Arizona var valgresultatet tett på. Bare 11.000 stemmer skilte. I flere stater innføres det nå strengere regler for stemmegivning og regler som plasserer politikerne tettere på avgjørelser som kan påvirke stemmeresultatet, som åpningstider for stemmelokaler. Det kan bli vanskeligere å stemme. Samtidig går det rykter om at Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år. Noen sier han bare forteller videre det andre forteller ham vil skje, som hans tidligere støttespiller og advokat Sidney Powell, som sa dette på en QAnon-konferanse nylig, og Mike Lindell, også en kjent Trump-støttespiller. I Aftenposten skriver Christina Pletten at «Trumps kuppforsøk er ikke over».

Mange har forsøkt å gi Trump en diagnose. Kanskje er treffer han best med sine karakterbetegnelser av seg selv: "I play into peoples fantasies" og "When I think I'am right nothing bothers me".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar