Søk i denne bloggen

mandag 7. november 2022

Den åttende november 2022 er det et mer enn spennende mellomvalg i USA.

Ohio, Pennsylvania, Georgia og Arizona er alle stater det er verdt å følge med på.











Åttende november i 2022 skal USA velge 435 (alle) representanter til Representantens Hus og 35 senatorer (av 100) til Senatet og dessuten guvernører til delstatene og en rekke andre lokale verv som blant annet gjelder ansvar for organisering av valgene lokalt. Donald Trump oppfordrer velgerne til å stemme på en stor rød bølge for å redde USA fra ødeleggelse. Trump har reist rundt med sitt MAGA- show (Make America Great Again), pekt ut sine egne favorittkandidater som representanter eller senatorer blant republikanerne. Men Trump er ikke alene om å turnere før valget. Donald Trump jr. dukket nylig opp på et «THE GREAT REAWAKENING»-arrangement iscenesatt av konservative kristne forkynnere og fortalte at «“My father and his re-election campaign are all that stand between the prosperous, faithful, and peaceful America of the Trump economic boom, and the revenge-hungry, far-left extremist party of ‘the Resistance» det siste med henvisning til demokratene. Og videre: «I promise you, we are going to og and get those bastards, I promise You we will». Trump sr. gjentar selv sine påstander om at han vant valget i 2020, men at omfattende valgjuks fikk det til å se annerledes ut når han ikke bruker tiden på å skjelle ut FBI for husransakelsen og beslagene i Mar A Lago, omtale avsløringene i PCen til Hunter Biden eller omtale heksejaktene han stadig blir utsatt for.

I dag har Demokratene kontroll både i Representantens hus og Senatet. Vinner Republikanerne flertall i begge kamre i kongressen vil Biden få det mer enn vanskelig sine neste to år som president. Republikanerne vil da kunne blokkere politiske forslag fra presidenten og iverksette granskinger. Noen stater peker seg ut som spesielt avgjørende. I Ohio stiller forfatter og investor James David Vance etter å ha blitt velsignet av Trump. Meningsmålingene antyder at han leder på demokratenes kandidat Tim Ryan som nå sitter i Senatet for denne staten. I Pennsylvania støtter Trump TV-legen Mehmet Oz som i sin tid ble kjendis ved å opptre på Oprah Winfrey Show. Han stiller opp mot demokraten John Fetterman i valget som senator fra denne staten. I Georgia stiller tidligere fotballspiller (amerikansk fotball) Herschel Walker som senatorkandidat opp mot demokraten og senatoren Raphael Warnock som også er pastor. I Arizona stiller Trump seg bak entreprenøren Blake Masters i kampen om senatsetet. Masters hører til dem som mener at Trump egentlig vant valget i 2020. Masters utfordrer demokraten og tidligere astronaut Mark Kelly. Vinner Republikanerne flertall i begge kamre i kongressen vil Biden få det mer enn vanskelig sine neste to år som president. Republikanerne vil kunne stoppe de reformene han har igangsatt ved å stoppe bevilgninger. Om da ikke Trump som alternativ får med seg et flertall på å avsette Biden, stille ham for riksrett, og gjeninnsette seg selv som president allerede i 2023. Men den sitter vel langt inne.

Trump på denne bloggen. Trump var i store deler av 2021 fast innslag på denne bloggen. Blant annet antydet han på et tidspunkt at han hadde sterke ønsker om å bli innsatt som rettmessig valgt president før neste presidentvalg i 2024. Kanskje er det derfor han venter med å annonsere seg som presidentkandidat. Det ville jo på en måte være å erkjenne at han tapte det siste presidentvalget. Påstandene om at han egentlig vant valget i 2020 har det vært umulig å unngå sammen med skryt av hva som ikke ville skjedd om han fortsatt hadde vært president. Han er ikke snau når han beskriver dette. Blant annet ville det ikke vært krig i Ukraina. Samtidig som han hevdet dette ga han uttrykk for sin beundring for Putin og hans fredsbevarende spesialoperasjon i Ukraina. Nærmest en genistrek. Trumps niese, psykologen Mary L. Trump, karakteriserte sin onkel som "Verdens farligste mann". Flere andre har prøvd seg på å stille diagnoser, for å forklare hvorfor Trump er som han er. Før han ble president var det til og med noen som presenterte et horoskop.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar