Søk i denne bloggen

torsdag 22. september 2022

Trump er i krig med blant andre «Den dype staten» i USA. Putin er i krig med nazistene i Ukraina.

Trump og Putin er like - De dikter seg sine egne fiender i "Den dype staten" eller blant "Nazister i Ukraina". Men Trump har også andre «fiender» som «forfølger» ham. En hekse-jeger fra New York, en Kangaroo Court som arrangerer ny høring i slutten av september, er blant disse.
















Trump og Putin er like - De dikter seg sine egne fiender. Jeg har i en tidligere post beskrevet Trump og Putin som like på mange områder. De er rike på «gods og gull», Putin er faktisk kanskje rikest. De utvikler og dyrker begge to alternative virkelighetsforståelser og/eller konspirasjonsteorier. De har begge oppslutning om sine oppfatninger og budskap fra religiøse ledere. De er begge opptatt av å ydmyke mennesker de oppfatter som meningsmotstandere. Trumps konspirasjonsteorier fører ham, og hans tilhengere til kamp mot «Den dype staten». Her er det nylig kommet frem ny informasjon. Trump beklaget og beklager seg ofte fortsatt over det han kaller «Den dype staten». Slik den blir beskrevet er dette grupper av mennesker som gjør karrier som offentlig ansatte som Trump påstår dannet en sammensvergelse for å undergrave hans presidentskap.  Han lovet sine velgere å gjøre slutt på dette gjennom å «drain the swamp». Det lover han fortsatt. Hans rådgiver Steve Bannon så for seg en rekonstruksjon av statsadministrasjonen i USA for å sikre denne dreneringen. Nå viser det seg at det var personer Trump selv hadde oppnevnt som sine utvalgte rådgivere som oftest satte seg mot hans beslutninger. De saboterte mange av hans direktiver. De gjorde dette for å hindre at han tabbet seg ut. Dette gjaldt for eksempel Trumps ønske og forsøk på å trekke USA fra Paris-avtale om kutt i klimagass utslipp. Samme gjaldt hans ønske om å trekke USA ut av frihandelsavtalen NAFTA. Her forsinket de ansatte bevist prosessen. Tilsvarende «sabotasjer» ble Trump utsatt for av sine egne rådgivere når det gjald å gi FBI-sjefen Robert Mueller «sparken». Og ansatte i hans egen stab nektet å bringe avstemningen ved presidentvalget i 2021 inn for retten. Dette bare for å ha nevnt noen av redningsaksjonene de ansatte rundt ham iverksatte. "Den dype staten" var i disse tilfellene ikke særlig dyp. Trumps «Dype stat» fantes og finnes altså egentlig ikke. Heller ikke et FBI som uten mandat gikk inn hans private arkiv av hemmeligstemplede dokumenter, og gjorde beslag, eller et Nasjonalarkiv som er arkivet for dokumenter som dette. Heller ikke finnes det noe «The radical left» som han ofte refererer til og som også motarbeider ham. Denne "dype staten" og The radical left er like lite reelle som Putins nazister som ifølge Putin undertrykker, terroriserer og dreper ukrainere som helst vil være russere, og som han nå skal ta et endelig oppgjør med gjennom sin mobilisering og sine folkeavstemninger. 

Men Trump har også andre «fiender» som «forfølger» ham. En av disse er rasist, hekse-jeger og Statsadvokat i New York, Letitia James, som har stevnet Trump og tre av de voksne etterkommerne hans for retten i et sivilt søksmål som gjelder falske verdiansettelser av eiendommer i milliardklassen med formål å berike seg selv gjennom skatteunndragelse, og ved å legge frem lave eiendoms-takster, og/eller for å sikre fordelaktige lånebetingelser ved å presentere langt høyere, ofte dobbelt så høye eller mere, eiendoms-takster og/eller uriktige areal-angivelser. Saken gjelder i alt 23 eiendommer. Barna som er part i saken er Donald Trump Jr., Ivanka Trump og Eric Trump. Søksmålet er rettet mot å hindre alle fire i å stå ansvarlig for næringsvirksomhet og eiendomshandel i New York for en periode av fem år. Også ansatte i Trumps virksomheter er omfattet av søksmålet. James uttalte i tilknytning til stevningen at: “For too long, powerful, wealthy people in this country have operated as if the rules do not apply to them. Donald Trump stands out as among the most egregious examples. Trump thought he could get away with the art of the steal but today that conduct ends.” Og “There cannot be different rules for different people in this country or in this state … No one is above the law.” Trump responderte på stevningen ved å kalle James «rasist» og erklære hele saken som en heksejakt. Han skal videre ha uttalt at “I never thought this case would be brought — until I saw her really bad poll numbers. She is a fraud who campaigned on a ‘get Trump’ platform.” Her refererer han til at James stilte som kandidat til valget som guvernør i New York i 2021, men trakk sitt kandidatur tidlig 2022.


The Kangaroo Court er neste. Sent i september (28. september er nevnt) venter kanskje den siste høringer arrangert av The January 6. Commitee som etterforsker Trumps relasjoner til stormingen av kongressen etter presidentvalget i 2020. Trump omtaler denne komiteen konsekvent som «The Kangaroo Court» og det den arbeider med for en «Witch hunt!». Han mener at komiteen heller burde diskutere «The Massive Election Fraud» han mener forekom under valget i 2020. De andre, i alt åtte, høringene er omtalt tidligere poster (de seks første og de to neste) på denne bloggen. 


Og så var det disse beslagene da, av graderte dokumenter, som Trump mener er avgraderte fordi de var i hans besittelse. Og dommeren, Raymond Dearie, som er oppnevnt av begge parter som "Special Master" i dokument-krangelen. Heller ikke han er enig med Trump. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar