Søk i denne bloggen

tirsdag 16. februar 2021

Trump er på veg tilbake, med familien...

 










Trump ble "frikjent" av Senatet og nå kommer han tilbake, men… Trump mener han er frikjent etter avstemningen i Senatet og vil nå ta opp igjen sin politiske gjerning. Men er han egentlig frikjent? Mange av de som stemte mot å felle ham gjorde dette fordi han ikke lenger er President og derfor ikke kunne avsettes. Advokatene hans argumenterte for at saken måtte avvises på dette grunnlaget. I representantenes hus stemte ti republikanere for å tiltale Trump. I Senatet stemte syv for å dømme ham, men her kreves 2/3 flertall for dom. 43 republikanske senatorer stemte mot og dermed var saken avsluttet. At Trump mener at han er uskyldig er en sak. Mange av tilhengerne hans vil tenke det samme. Forbildeeffekten dette kan ha i forhold til andre statsledere er en annen sak. Det er ikke umulig å tenke seg flere kandidater som vil tenke at lar dette seg gjøre i USA må det kunne gjøres her og bedre. Det må også bli vanskelig for USA å stå opp for en demokratisk-agenda i andre land som ser seg tjent med andre typer regimer. Men det hører til saken at den fremste blant republikanske senatorer, Mitt McConnell, i et innlegg etter avstemningen, sa at det var liten tvil om at Trump sto bak stormingen av Senatet og at han kunne straffeforfølges i det ordinære rettsvesenet. Den som lever får se.

Trump er for sin egen del allerede på veg tilbake i amerikansk politikk. Vi har konstatert at han har etablert «Office» i Florida. Etter avgjørelsen i senatet var han raskt ute med uttalelser om videre samarbeid med patriotene som støtter ham i hans arbeid for å beskytte konstitusjonen mot valgfusk: «Our historic, patriotic and beutiful movement to Make America Great Again has only just begun, In the months ahead I have much to share with you, and I look forward to continuing our incredible journey togheter to achiev American greatness for all of our people. There has never been anything like it».

Stiller Lara og Ivanka til valg til Senatet? Det går andre rykter om politisk mobilisering i Trump –

familien. Lara Trump, gift med Eric Trump og dermed Trumps svigerdatter kan bli senator for

Carolina til erstatning for senator Richard Burr som skal gi seg. Burr stemte for å dømme Trump.

Kandidaturet støttes av en av Trumps støttespillere i senatet, senator Lindsey Graham. IvankaTrump,

datteren til Trump, kan komme til å stille for å bli valgt til senatet for Florida.

Ekskluderes RINOs fra GOP? «Let’s impeach RINOs from the Republican Party!!» skrev DonaldTrump Jr. på Twitter etter avgjørelsen i Senatet. Dette med henvisning til de syv republikanske senatorene som stemte for å dømme Trump og som han altså mente burde kastes ut av GOP («Grand Old Part») fordi de ikke var ekte republikaner, men RINOs (Republicans In Name Only).

Trump-familien rører på seg. Og jeg må innrømme at jeg er fasinert. Jeg har tidligere vært opptatt av Trumps retoriske lyrikk: When I think I'am right..., I play into peoples fantasies, og tilhengerne hans, en blanding av mennesker som dyrker konspirasjonsteorier og evangeliske kristne. Et nytt dynasti kan være på veg. Et Trump dynasti.  På en real-life scene, real time, med en blanding av Dynastiet og The Apprentice. Fortsettelse følger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar