Søk i denne bloggen

mandag 25. september 2023

Stephen Covey: Selvledelse og syv effektiviserende vaner

Stephen Covey var en av de store i ”vær-personlig-effektiv-bransjen”. Han er ikke blant oss lenger. Men hans ideer lever videre i en ”bransje” som har mange andre leverandører. 





Stephen Covey døde 16. juli i 2012 etter komplikasjoner fra skader han pådro seg i et sykkel-velt 79 år gammel. Covey var en såkalt lederguru med betydelig internasjonal suksess. Mest kjent er han for boken "The 7 Habits of Highly Effective People" som ble utgitt første gang i 1989, oversatt til 38 språk. Totalt har den solgt mer enn 25 millioner eksemplarer.

Syv effektive vaner. Coveys vaner for høy-effektive mennesker var og er: 1) Vær proaktiv og ta initiativ. 2) Start med å gjøre det klart for deg selv hva du vil og skal oppnå. 3) Gjør det viktigste først heller enn det som «haster». 4) Tenk vinn-vinn for deg selv og for andre. 5) Lytt først, for å forstå, før du forsøker å påvirke. 6) Søk etter synergieffekter som også er til nytte for andre. 7) Hold deg i form, mentalt og fysisk. Covey valgte altså å sykle for å holde seg i form, og mente at man ved å utvikle seks andre vaner etter hans oppskrift ville havne i en oppadgående spiral av stadig bedre prestasjoner og resultater.

Vil du ha flere impulser fra leverandører i denne «vær-personlig-effektiv-bransjen» finner du noen her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar