Søk i denne bloggen

fredag 11. oktober 2024

«Donald Trumps revenge» gir mange treff på nettsøk.

«Donald Trumps revenge» gir mange treff på nettsøk og «revengen» er innrettet mot Biden, Harris, Nancy Pelosi, Anthony Fauci og mange flere.









Mange medier, seriøse og mindre seriøse følger med, og er opptatt av å samle og beskrive Trumps uttalelser om personer han ønsker å straffeforfølge når han på ny blir valgt til president. Det blir han ifølge ham selv, og blir han det ikke vil han straffeforfølge utro valgobservatører, givere og advokater.  I et innlegg på Twitter/X har Trump skrevet at han har engasjert advokater og juseksperter til å overvåke presidentvalget for nettopp å kunne avdekke valgjuks. Han vil også mobilisere rettsvesenet for å få straffet skyldige i innblanding i forrige presidentvalg, som han fortsatt mener han vant, og gjøre det samme med de han mener har stått bak ikke-legitime søksmål mot ham selv de siste årene. Disse har, ifølge Trump, gjort seg skyldig i «tjenesteforsømmelser», korrupsjon m.m. På listen hans over politikere og andre kjente som han antyder at han vil gå etter er Kamala Harris for manglende styring av innvandring som visepresident. Joe Biden og hans "korrupte familie" står selvsagt på listen sammen med tidligere leder av Representantenes hus Nancy Pelosi. Legen Anthony Fauci, kjent som sentral rådgiver under koronapandemien, men som falt i unåde, er på listen. Det samme er distrikts-advokat Alvin Bragg som fikk Trump dømt i den såkalte hysjpenge-saken tidligere i år. Og dette er bare toppen av en lang liste av politikere og andre som har utfordret og urettmessig forfulgt Trump. Kanskje kommer Hillary Clinton også på listen. Den planlagte hevnakten har allerede inspirert mange karikatur- og stripe-tegnere til å lage illustrasjoner som sier mer enn ord.

Trumps karakteristikker av Clinton, Biden m.fl. og amerikanske politi- og tiltale-myndigheter er en historie for seg.  Han omtalte tiltalen og rettsprosessen som ble igangsatt for å hente graderte dokumenter fra hjemmet hans i Florida som «the most evil and heinous abuse of power in the history of our country». Han beskyldte påtalemyndigheten for «threatening me with 400 years in prison for possessing my own presidential papers» og fortsatte «I did everything right and they indicted me». Han hevdet i samme slengen at Biden «would go down in history as the president who together with a band of his closest thugs, misfits and Marxists tried to destroy American democracy». Det er her verdt å nevne at det amerikanske samfunnet ikke er organisert slik at Biden, som politiker, har hatt noen som helst medvirkning i denne rettsprosessen. Trump hevdet at «other political figures had gotten away with much worse». Om Bill Clinton hevdet han: «He lost the nuclear codes». Trump hevdet også at George W. Bush's i det Hvite Hus «lost 22 million emails». «A document shredding truck was spotted on the way to Dick Cheney's house. Can you imagine?» tilføyde han. Trump omtalte også Special Counsel Jack Smith, som arbeider med saken som er reist av kongresskomiteen som gransket tumultene rundt Kongressen 6. januar. Han er ifølge Trump «a raging lunatic» som også ifølge Trump «looks like a thug (forbryter/gangster m.v.)». Stemningen var entusiastisk og publikum applauderte på Bedminster Golfklubb der talen ble holdt og uttalelsene kom som del av et valgkamp-arrangement.

 Om klima- og orkan- og ekstremværkonspirasjoner. Marjorie Taylor Green er kongressrepresentant for Georgia fra 2021 og ble velsignet av Trump som en av hans godkjente kandidater til vervet. Hun har i det siste gjort seg bemerket med påstander om at demokratene styrer været og at storm og orkaner «blir styrt» mot områder der republikanerne står sterkt. Konfrontert med det umulige i å kunne styre f.eks. en orkan svarer hun med at «folk har skjønt at de blir løyet til, og hater alle dere som forsøker å skjule det» (sitat fra Aftenposten onsdag 9. oktober). Trump selv bidrar til spredning av tankegods som dette ved å hevde at Kamela Harris har brukt penger som man nå kunne brukt til å hjelpe mennesker rammet av orkanen Milton, som nylig traff Florida. Hun skal, ifølge Trump, ha brukt pengene til husrom for illegale immigranter slik at det nå ikke er penger igjen til redningsarbeid i Florida og i andre stater som også er rammet av uvær. Påstandene blir avvist av Fema, det føderale organet som håndterer natur-katastrofer, og av republikanske guvernører i stater som er rammet. Men i Florida, der orkanen Milton altså nylig passerte, er det bare 40% av innbyggerne som mener at menneskelig aktivitet påvirker klimaet. På landsbasis i USA er det under 1/3 av republikanere som tror at menneskelig aktivitet påvirker klimaet. "Klima-skeptikere" kan man kanskje kalle dem. Vi vet at Donald Trump er helt klart blant disse. Dette er også en del av amerikansk valgkamp i 2024.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar